Mine tips til skolestart

♥ Bruk farger på notatene dine - det vil absolutt gjøre det lettere å pugge til prøver om du har fargekoder. Bruk highligtere, tusjer og fargeblyanter. Det høres kanskje rart ut, men dette er et tips som fungerer veldig godt for meg. Det vil også bli enklere å holde styr på notatene dine.

Ha timeplanen din lett tilgjengelig - heng den opp på kjøleskapet eller over nattbordet. Bruk den som bakgrunn på mobilen. Kanskje du slipper unna noen anmerkninger for forsentkomminger, glemming av bøker og utstyr?

Sortert ut unødvendig stoff - om du har mac er det bare å holde nede CMD + F for å få et søkefelt øverst i høyre hjørne. Her kan du skrive inn et nøkkelord, da blir det ordet markert i teksten. Dette er absolutt et godt tips om du skulle havne på en nettside hvor det er side opp og side ned med tekst og kanskje du bare leter etter et lite svar.

♥ Alarm - sliter du med å stå opp om morgenen? Jeg liker å sette alarmen på 10 min før jeg må stå opp. Da kan jeg slappe av noen minutter på senga før jeg må starte dagen. Sliter du også med å høre alarmen fra mobilen din? Isåfall er det bare å plassere den oppi ett glass, lyden blir noen hakk høyere. Et annet tips om du syns det er vanskelig å få deg selv opp av sengen om morgenen er å plassere alarmen ett sted hvor du må stå opp av sengen for å få skrudd av.

♥ Pugging til prøver - om du tygger samme tyggis, eller spiser samme mat når du øver som når du tar prøven vil det bli hakket lettere å huske!

♥ Ta pauser og gi deg selv belønninger - det er så viktig å ta pauser og huske å belønne seg selv, det vil øke motivasjon og forhåpentligvis gi bedre resultater. Det høres kanskje merkelig ut, men dette er det tipset jeg syns fungerer best av alle de jeg har ramset opp i dette innlegget.

♥ Fyll en mappe med småting du kan få bruk for - noen hårstrikk, en lypsyl, tamponger, nøkler, småpenger osv. alt du kan få bruk for iløpet av skoledagen, det er så praktisk når du først trenger dem!

♥ Bestem antrekk dagen før - du vil spare såå mye tid på å planlegge dem på forhånd. Du kan også legge frem fem antrekk om søndagen og bestemme deg når du står opp utifra vær og humør hva du ønsker å gå med.

Hold skolesakene dine organiserte - saml viktige papirer i en mappe, plasser alle prøver i en eske, ha en egen skrivebok til hvert fag osv. - det vil lønne seg!

Varier puggemetoder - når jeg øver til prøver pleier jeg stort sett å skrive et dokument med alt jeg må kunne og pugger på det. Det kan derimot være smart å variere litt, kanskje du får lyst til å lage noen kort med spørsmål foran og svar bak? Test deg selv, se hvor mange riktige du får på rad, en metode som definitivt kan være morsommere enn å bare lese!

Såå jeg håper dere likte tipsene, fortell meg gjerne i kommentarene hvilket dere likte best!

8 kommentarer Skjul

alexandraiz

21.08.2015 kl.19:26

Hei!

Så fin blogg du har. God helg fra meg.

Klem
Vivel S

21.08.2015 kl.19:28

alexandraiz: Hei! Så hyggelig, tusen takk <3
Siri - språkreiseblogg!

21.08.2015 kl.19:59

Så fine tips! Jeg bruker allerede noen av dem, og det funker så mye lettere når man har orden og forskjellige metoder å gjøre ting på! :)
Tonje Siegel

21.08.2015 kl.20:15

Så mange gode og nyttige tips! :-D
Isabella

21.08.2015 kl.21:58

Utrolig mange nyttige tips!:D
Vivel S

21.08.2015 kl.22:18

Siri - språkreiseblogg!: Tusen takk! Ja, helt enig <3
Vivel S

21.08.2015 kl.22:19

Tonje Siegel: Så bra du likte dem! <3
Vivel S

21.08.2015 kl.22:19

Isabella: Takk, så bra du likte dem <3

Skriv en ny kommentar

hits