Bare Ett Øyeblikk

Vi har hørt utallige fraser om hvor heldig vår generasjon er. Alt vi kan gjøre som man overhodet ikke hadde muligheten til tidligere. Det kan menes både positivt og negativt, men stort sett handler det om at man ikke hadde tilgang på det samme som vi har nå, her i 2016. Sannheten er at tidene forandrer seg, og denne utviklingen skjer i et enormt tempo. Bare millisekunder etter at noen har trykket send eller publiser, kan jeg nå se hva som er blitt skrevet, eller hvilke bilder som er lagt ut. Uansett hvor langt unna mottakeren befinner seg, kan man lett kontaktes. Skype, tekste, ringe, twitre, poste, tagge, følge eller like. Vi er bare et tastetrykk unna. Noen mener kanskje vi bare har et par tommers syn på livet, men det er jo så mye mer effektivt, og vi har muligheten til å oppleve og dele så mye mer sammen.

Tiden. Et spennende og fascinerende, men farlig skummelt begrep. Det enorme tempoet mot, og med urviseren. Livet kan gå så fort, men det kan også føles som om alt står helt stille. Se for deg et bilde fra ditt liv. Et lite øyeblikk. Om du ser bra ut på treningssenteret, bader på en eksotisk ferie eller tar imot en imponerende førstepris. Det er kameraets lukkertid som bestemmer hvor lang tid som fanges i det ene bildet. Det er lett å drømme seg bort, og tro at en person sitt liv kun ser slik ut. Men det kan da umulig finnes noen som lever livet sitt akkurat som sin perfekte gjennomførte instagramfeed.

Vi har alle oppturer og nedturer, men man ser sjelden alt utenfra. Vi deler kun de øyeblikkene vi føler for å dele, de vi vil at andre skal se. Det såkalte perfekte øyeblikk fanges med kameralinsen, og kan føres videre gjennom fotoredigering før det når ut til oss. Det ene bildet kan se enestående ut i dine øyne, og påvirkningskraften er stor, større en vi kanskje tror. Man vil se sånn ut. Man vil oppleve det samme. Man vil leve et sånt liv. Fordi det på utsiden virker som om h*n ikke kunne hatt det mer perfekt. Det er nødvendigvis ikke så enkelt å forstå at vi alle er menneskelige. At vi alle er like vakre på vår egen måte, og at vi alle er like vellykkede.

Sosiale medier har satt sitt preg på denne tiden. Man skal liksom gjøre alt for å oppnå det såkalte perfekte liv, men i så fall hva er egentlig det perfekte liv? Hva er det du virkelig vil få til i livet?

Jeg føler jeg nå er på riktig vei til å nå den gode tankegangen. Den som går ut på at vi alle ikke kan gjøre mer enn å være den beste utgaven av oss selv. Ja, man kan bestemme selv hvem man vi vil være, og hvordan vi vil oppføre oss. Dessverre er det ofte lettere å bli påvirket av alt rundt oss. Mye gjør oss godt, mens noe annet kan dra oss langt ned. Finn de personene trekker frem det beste i deg og løfter deg opp. Selv om du kanskje befinner deg ett sted hvor du føler du ikke har noen til å støtte deg, så er det bare å holde motivasjonen oppe. Du vet ikke hva som venter like rundt neste hjørne.

Generasjon prestasjon. Stress og tårer. Med et uoppnåelig mål fremfor seg begynner man å løpe. Det er ufattelig tungt å hele tiden bekymre seg for hva andre synes om deg. Stopp opp, snu på det og lær av dine feil. Prioriter det som er relevant for deg. Slutt å stress og lytt til kroppen, det er så inderlig viktig.

Alt som befinner seg rundt oss fortsetter å utvikle seg, i både positive og negative retninger. Vi kan ikke annet enn å bare akseptere, og prøve å være den beste utgaven av oss selv. Finn ut hva som er viktig for deg og hva du ønsker å oppnå for at du skal kunne være fornøyd med deg selv. Husk at du er god nok, akkurat som du er. Du er deg. Du er unik. Og ingen vet hva fremtiden vil bringe, men en ting er sikkert - det vil aldri være lett å være ungdom.

Vanligvis så pleier jeg å legge ut innlegg med bildene i fokus, men idag fikk jeg lyst til å skrive litt. Dette er nemlig et veldig aktuelt tema som jeg har tenkt mye på i det siste og derfor fikk veldig lyst til å dele noen tanker om. Dersom du ønsker å lese flere slike mer personlige innlegg er det bare å følge kategorien Personlig, eller klikke her. Innlegget er kanskje litt uryddig, men jeg håper dere ser litt av poenget mitt. Ikke glem at dette er mine meninger og at dere ikke nødvendigvis trenger å være enig i alt, men fortell meg gjerne i kommentarfeltet hva du tenker. ♥

4 kommentarer Skjul

Kathrine Skaug

07.08.2016 kl.16:01

Så bra skrevet! Ting forandrer seg så utrolig fort for tiden - teknologien, mennesker, livsmåte og alt! Det er helt utrolig hvordan ting er i dag enn for bare 50 år siden.
Vivel S

07.08.2016 kl.20:07

Kathrine Skaug: Ja, så enig. Tusen takk!
Hege Kristin

07.08.2016 kl.16:14

veldig bra skrevet!
Vivel S

07.08.2016 kl.20:07

Hege Kristin: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

hits