10 Tips Til Bedre Blogg

Heii, håper dere har hatt en fantastisk fredag! Idag har jeg hatt fagdag i dans og vi har forberedt oss til forestillingen vi har neste uke med testing av kostymer og rigging av scene. Som dere ser på overskriften har jeg nå lyst til å dele noen tips. Jeg vil ikke påstå at jeg har noen fasit på hvordan man kan oppnå en bedre blogg, men jeg hadde lyst til å skrive noen generelle småtips som jeg har plukket opp de siste årene. Ikke bare som blogger, men også som leser. ♥

Design 

Sørg for å ha et lyst, enkelt og ryddig design som gjør det lett å finne fram til innlegg, kategorier, arkiv og kommentarfelt. Om jeg klikker meg inn på en blogg med uoversiktlig og rotete design velger jeg sjeldent å lese ett eneste innlegg dessverre. Uansett hvor godt innholdet skulle være. Designet er med på å danne førsteinntrykket av bloggen, og gjør det mulig for leserene kommentere og se tidligere innlegg.

♥ Sosiale Medier

Gi leserene muligheten til å se med en gang du har publisert et nytt innlegg, kanskje fra en facebookside eller tweet. Leserene kan gjerne være intressert i å se hva du legger ut på ulike sosiale medier. Å ha linker til dette lett tilgjengelig er nok et stort pluss.

♥ Variasjon

Å variere innleggene litt er nok lurt. Det fins så masse å skrive om, av og til må man bare være litt kreativ. Du kan også søke opp tips til hva man kan blogge om, da kommer det gjerne opp mange ulike ideer, jeg har blant annet skrevet et innlegg om det tidligere her. Slik jeg har forstått det elsker lesere tips, hvorfor ikke fortelle din opplevelse eller anbefale et produkt du har testet, en oppskrift, tanker eller noe du har gjort.

♥ Bilder

Store klare bilder er definitivt et stort pluss. Jeg regner med at det er en del lesere som av og til bare ser på bildene eller eventuelt skummer seg lett gjennom teksten også. Uansett om bildene er spennende, vakre, kjedelige, inspirerende eller informerende er de en stor del av bloggen. Et klart bilde tatt i dagslys og med et kamer er nok. Du kan evt. redigere fargene litt for å oppnå det resultatet du ønsker. Om jeg tar bilder av ting liker jeg gjerne å ta bildene i nøyaktig samme høyde som det du tar bilde av. Ellers kan du jo leke deg med perspektiv, vinkler, lys og bakgrunn. Variasjon er også gøy, vi vil ikke at alle bildene skal se helt like ut. La deg inspirere av pinterest, weheartit og slike sider, de gir iallefall meg mange ideer og inspirasjon!

♥ Planlegging

Selv om jeg pluttselig finner tid til å blogge kan jeg ofte ende opp med å ikke komme på noe å skrive om. Jeg anbefaler virkelig å planlegge litt på forhond hvilke typer innlegg du vil skrive hver enkelt dag, slik at det passer seg til din timeplan. Sett av litt tid en gang i uken til å planlegge, og du vil takke deg selv senere. Det vil bli mye enklere å hvite hva du skal skrive om, og det tar mindre tid å gjennomføre.

Processed with VSCOcam with b5 preset

♥ Positivitet

Hvor fantastisk er det ikke å lese et innlegg som gjør deg i bedre humør, da får du såklart lyst til å lese fler. Selvfølgelig er det lov å fortelle om dårlige dager også, vi har både oppturer og nedturer, men jeg må si jeg liker best når det er en overvekt av positivitet og glede. Av og til kan det å droppe det negative hjelpe deg å komme lettere over det. Jeg er veldig glad i å lese gjennom blogginnlegg som sprer glede og får meg til å smile!

♥ Vær deg selv

Vær deg selv, del av deg selv, vis din personlighet, du er unik! Ikke sammenlign deg med andre, ikke prøv å etterlign akuratt det samme som de gjør. Hva er det som gjør at akkuratt du skiller deg ut i forhold til andre? Hvorfor skal leserene velge å ta turen innom din blogg? Jo, fordi den er unik, gjennomført og inspirerende.

♥ Kommentarer

Hvor hyggelig syns du ikke det er når en av favorittbloggerene dine svarer på kommentaren din. Det er alltid så koselig! Det er i kommentarfeltet at leserene kan ta mer direkte kontakt med forfattere bak bloggen. Om bloggen vokser er det dessverre helt normalt å få mindre hyggelige kommentarer, men det er ikke annet å gjøre en å ikke bry seg med  det. Ikke glem at de mest sannsynelig bare er sjalu.

Processed with VSCOcam with f2 preset

♥ Kvalitet 

Når det kommer til innleggene mener jeg absolutt at det er bedre med ett godt innlegg daglig, enn fire dårlige. Har du dårlig tid er det ikke nødvendig å skrive hasteinnelgg. Ta deg tid og skriv et innlegg du er fornøyd med, som du ville likt å lest.

♥ Videoer

Som jeg nevnte tidligere er det viktig med litt variasjon, og hva er vel bedre enn en video? Jeg føler at man kan bli enda bedre kjent med en personen bak bloggen. Som nevnt har jeg startet med å publisere en video ukentilig og det er så gøyt!

Likte du innlegget, og fikk du noen tips?

10 kommentarer Skjul

sabrinah

08.01.2016 kl.17:02

Tusen takk for tips! :) Håper du får en fantastisk Fredag, og god helg! <3 Besøk også gjerne min blogg! :D
Vivel S

08.01.2016 kl.17:04

sabrinah: Å det var da så lite, hyggelig at du likte det! Takk det samme <3
Eline Nordli -

08.01.2016 kl.17:24

Kjempegode tips! Synes du hadde et veldig fint og grundig innlegg om ting som er veldig viktig når det kommer til blogging. :-)
Vivel S

08.01.2016 kl.17:42

Eline Nordli -: Åå så hyggelig, tusen takk! <3
Emma Olsen

08.01.2016 kl.19:28

Kjempe gode tips :D Tusen takk!
Becca Alexandra

08.01.2016 kl.20:07

Jeg likte innlegget kjempegodt og fikk mange gode tips som jeg skal ta med meg videre :D
Hannehm

08.01.2016 kl.20:59

kjempebra innlegg <3
Vivel S

08.01.2016 kl.20:59

Emma Olsen: Åå bare hyggelig, takk selv <3
Vivel S

08.01.2016 kl.21:00

Becca Alexandra: Ååå så hyggelig, tusen takk selv <3
Iselin Renée

08.01.2016 kl.21:21

Gode tips det :)

Skriv en ny kommentar

hits