Eksamenserfaring

Tenk at det i morgen er første juni! Ååh jeg kan nesten ta og føle på sommerferien nå. Den er så ufattelig nærme. ♥ Bare en eksamen mellom meg og to måneders frihet - og det skal gå så fint! Har innsett at det ikke hjelper å bekymre seg, men er likevel spent på hva jeg kommer opp i da. Altså, aller helst vil jeg jo opp i et dansefag, men jeg vet at det ordner seg uansett. Og det gjør din eventuelle eksamen også!  Jeg kan fortsatt huske eksamenene mine i slutten av tiendeklasse som om de var i går. Kom opp i norsk skriftlig og samfunnsfag muntlig. Norsk skriftlig gikk faktisk supert. Det var enkelt å forberede seg med bare å lese gjennom eksempeltekster og se gjennom tidligere gitte eksamener. Søk opp "norsk vurderte elevsvar Udir". Da ser du nemlig eksempler på tekster som viser til de ulike karakterene, med begrunnelse fra sensor. Kjøpte også inn en skikkelig god nynorsk ordbok som reddet meg! Anbefaler for alle ungdomskoleelever som har nynorsk som sidemål å kjøpe denne boken. Utrolig enkel i bruk! Samfunnsfag muntlig derimot krevde litt mer innsats. Det var to intense døgn med pugging av pensum. Først må jeg si jeg var ganske misfornøyd med trekket, men det hele endret seg da jeg fikk oppgaven: demokrati. Da ble jeg så glad! Min sterkeste side var nemlig den samfunnsfaglige delen av faget, ikke historien og geografien. Jeg måtte selvfølgelig se over alt pensumet og brukte mye tid på det jeg var svakest på, nemlig kriger og den typen ting. Jeg prioriterte nemlig det å kunne besvare spørsmål fra hele pensum fremfor å gjøre en bra powerpointpresentasjon. Fremføringen min var absolutt ikke den beste og det kommenterte sensor også, men den muntlige samtalen etterpå veide opp. Så fokuser på den! Ta intiativ, prat i vei, vurder, begrunn og eksemplifiser. Jeg fikk en del spørsmål fra presentasjonen før vi gikk over til den kalde krigen (som jeg heldigvis hadde pugget masse på det siste døgnet, så jeg...

Du Lever Nå

Det er de små øyeblikkene i hverdagen som betyr noe. Ikke stress over fortiden. Ikke bekymre deg for fremtiden. Ikke glem at det er nå du lever. Ikke i går, ikke i morgen, men i dag. Lyst til å lese ett innlegg jeg skrev for en stund tilbake, men som har noen veldig viktige poeng? Klikk her. ♥ Heii. Jeg sitter på skolen med to fritimer fremfor meg, egentlig ganske usikker på hva jeg burde gjøre. Det er liksom alltid noe skolearbeid å finne på, men nå føler jeg for å ta det helt med ro. I skrivende stund lytter jeg derfor til Spotify sin morgenkaffe spilleliste med en varm latte i hånden og en sprø vaffel i den andre. Det er her jeg befinner meg nå. Ikke en anelse stress, bare noen øyeblikk fri i løpet av dagen. ♥ Jeg var nemlig så produktiv i går. På skolen fikk jeg unna både solofremføring og geografiprøve, som begge gikk overraskende bra. Da jeg kom hjem satte jeg i gang med ordentlig rengjøring og rydding av rommet mitt. Nå er støvet vekk, ting er kastet og ryddet bort, organisert og forenklet. Så herlig! Det tok hele kvelden, men var så verdt det. For er det ryddig på rommet, så er det ryddig i hodet mitt. Har dere det også slik?

Monday Blues

Solen er ikke lenger å skimte og langhelgen er slutt. Brått satt jeg i en ny vurderingssituasjon. I dag var det samtale på fransk om Claude Monet som stod på planen. Det gikk helt greit, og tok heldigvis bare ett par minutter. ♥ Så herlig å ha det overstått slik at jeg kan prøve å øve litt geografi i dag. Og når den endelig er fullført er det ikke mange prøver igjen før sommerferien. Det er siste innspurt som gjenstår nå. Stress og bekymringer hjelper ikke. Tvert i mot, det gjør det bare verre. Så smil og fokuser - dette klarer vi! Nå gleder jeg meg til middag. Det blir nemlig chorizo med søtpotet fries og salat av ruccola, tomat og mozzarella med balsamico. Mm. Pluss jordbær til dessert! Hvordan har deres mandag vært?

Gjennom Iphonekameraet

De vakre blomstene får virkelig byen til å skinne for tiden. De som planter og vedlikeholder alt grønt i sentrum gjør en fantastisk jobb! Byparken og Lille Lungegårdsvannet ser som alltid nydelig ut også. // Meg som lytter til musikk på vei til parken, og kjenner solstrålene varme i nakken. Så forestillingen "Jeppe på Bjerget" med klassen for noen uker til bake. Imponerende godt utført av alle involverte! Ekstra kjekt å se etter å ha både lest og jobbet en stund med stykket på skolen. Særdeles underholdene, og anbefales på det sterkeste. // Jeg tegner sååå mye for tiden, og her er da en av dem ferdig. Må si at elefanten ble ordentlig søt. ♥ Meg som nyter varme sommerdager i parken med fuglekvitter, solbriller og godt lesestoff. Jeg prøver da å gå i ett med omgivelsene og kjører blomsterprint. Er blitt veldig glad i denne jumpsuiten fra Nelly. // Enda flere blomster. Botanisk hage er så fargerik og fin på denne tiden av året! Enda litt mer natur må jeg snike med. Dette bildet er tatt på Nordnes, der har de nemlig mange flotte trær, hihi. // Når jeg er alene hjemme spares det ikke på matvarehandlingen altså. Jeg skulle bare kjøpe inn mat for ett lite døgn, og her er ikke alt en gang... Huff, hvordan skal jeg klare å begrense pengebruken når jeg en dag flytter ut? Den perfekte lørdagskveld hos meg for tiden inkluderer: god mat (gjerne smågodt, bær og smeltet sjokolade), tid for meg selv, noen episoder Prison Break og en tegneblokk. Da storkoser jeg meg. ♥ // Neste bilde er tatt i dag og viser et sammendrag jeg har skrevet til tirsdagens prøve i geografi. Jeg er så absolutt ikke forberedt, og har nå bare en dag igjen på å pugge. Ønsk meg lykke til! Hva har du i tankene for tiden?

Nasjonaldagen

Noen dager for sen, men for en vakker gjeng og en herlig feiring! ♥ 17. må være en av årets vakreste dager. Alle gratulerer hverandre med dagen, smiler og nyter fridagen. Noen holder sine gode faste tradisjoner, andre går for noe spennende og utradisjonelt. Uansett er dagen for alle, og humøret er på topp!  En ting er likevel sikkert, og det er at det i all fall blir mer enn én is til meg på en slik dag, heheh. Det må til. Hvordan var din 17. mai?

Ballonger

Hei heii ♥ Nå er det veldig lenge siden forrige oppdatering, men likevel fikk jeg plutselig lyst til å dele noen bilder med dere. Jeg syns nemlig disse ble så skjønne! De er tatt etter en av konfirmasjonene jeg har fått være med på i år. God mat, lett underholdning og hyggelige stunder med venner og familie har preget dem alle. Jeg har også fått hjulpet til med blant annet dans, servering og fotografering. Det har vært kjekt! Ellers må jeg si at været har vært nokså fint de siste dagene, og sommerferien nærmer seg med stormskritt! Nå er det siste innspurt på skolen med prøver og fremføringer før muntlig/praktisk eksamen står for tur. Krysser fingrene for litt flaks når den tid kommer. ♥ Om du også har mye å gjøre de neste ukene, så ønsker jeg deg lykke til - dette klarer du! Har du vært i konfirmasjon i år kanskje?
Ingen fler innlegg kan lastes inn, Se arkiv

Last inn flere innlegg

hits